vindjebuitenrit.nl

Wat neem je mee op buitenrit?

Het is zover je gaat een buitenrit maken! Misschien wel je eerste of is het de eerste rit van het seizoen. Je kijkt naar je rijkleding die je meeneemt naar je rijles en denkt: Welke paardenspullen moet ik eigenlijk meenemen naar buiten?

Hieronder vindt je de basis paardenspullen voor een heerlijke buitenrit:

 • Je paardrijcap.
  Heb je geen cap dan kan je er vaak een lenen tijdens de buitenrit. Liever een eigen cap? Kijk op de website van Epplejeck voor paardrijcap.
 • Rijlaarzen of ander rijschoenen.
  Heb je geen rijlaarzen zorg dan voor schoeisel met een goed profiel en een kleine hak. Dit voorkomt dat je voeten wegglijden in de beugels. Kijk hier voor paardrijlaarzen. Dan heb je een goed idee wat voor schoenen/rijlaarzen je kan gebruiken.
 • Een rijbroek.
  Mocht je deze niet hebben trek dan een broek aan die lekker zit en een beetje mee rekt. Je moet wel goed kunnen bewegen tijdens het rijden. Bijvoorbeeld voor het lichtrijden. Bekijk hier veel rijbroeken voor een ideale buitenrit
 • Zorg voor goede bovenkleding.
  Paardrijden is een sport dus zorg dat de kleding ademend is.. Laagjes zijn een aanrader. Zelf ben ik erg fan van een bodywarmer. Het geeft veel vrijheid tijdens het rijden en is warm genoeg zonder dat het alles dicht maakt. 
Mocht het koud zijn dan kan je gerust met een jas aan rijden. Bij warm weer kan het in een bos toch best wat koeler zijn.

Aanvullend kan je deze paardenspullen nog meenemen:

 • Je rijhandschoenen meenemen.
  Vooral handig bij de langere ritten en als het koud is. Zelf rij ik graag met rijhandschoenen dit voorkomt ook blaren op je vingers die je kunt krijgen van de teugels. Bekijk welke rijschoenen er zijn op de website van Epplejeck.
 • Een zweep.
  Meestal heb je deze niet nodig mocht het nodig zijn dan heeft de manege of stal deze ook wel voor je te leen.
 • Regenjas voor als het wat minder mooi weer is.

Dit kan je thuis laten:

 • Bij een buitenrit zijn sporen niet nodig.
 • Poetskit.
  Poetsen en zadelen wordt overal verschillend gedaan. Soms word je gevraagd om te helpen of wordt het allemaal voor je gedaan. Daarom neem ik nooit mijn poetsspullen mee.

Nog een leuk weetje: Zwarte kleding trekt in de zomer de horzels aan. Kijk dus in de zomer of je een andere kleur kunt dragen. Dan heb je minder last van deze beesten. Helpt helaas niet voor je paard.