vindjebuitenrit.nl

Wat is de FNRS en Stichting Veilige Paardensport?

Op Vind je Buitenrit zie je bij verschillende maneges en stallen het een FNRS logo of je ziet het logo van Stichting Veilige Paardensport. Waarom staat het er? Wat houdt het in? En waarom heeft niet elke stal dit?

Wat houd dit eigenlijk in: Een FNRS manege?

FNRS- BuitenrittenDe FNRS is de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Meer dan 400 paardenbedrijven zijn bij ons aangesloten. Dat betekent dat ze door onze kwaliteitskeuring zijn geweest en dat ze het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport hebben. Hierdoor weet je zeker dat een F

NRS-bedrijf de zaken goed voor elkaar heeft op het gebied van veiligheid en faciliteiten. (bron: www.fnrsvoorruiters.nl) 

Hoe houdt de FNRS dit bij? 

FNRS-bedrijven worden regelmatig gekeurd op kwaliteit. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de bedrijfsvoering, de beschikbare faciliteiten en het paardenwelzijn. Onder bedrijfsvoering verstaan wij een hoog niveau van lesgeven en rijkunst van de instructeurs. Ook aan het stalpersoneel worden hoge eisen gesteld. (bron: www.fnrsvoorruiters.nl)

Stichting Veilige Paardensport

Buitenrijden Vind je BuitenritPaardensport.Op Vind je Buitenrit zie je ook dat sommige stallen alleen het veiligheidscertificaat en gevelbord van de Stichting Veilige Paardensport (SVP) heeft. Ook dit is een teken dat er op de betreffende accommodatie goed op de veiligheid gelet wordt. De Stichting controleert bijvoorbeeld op verplichting van het rijden met cap, gediplomeerde instructie, een rijbaan zonder uitstekende delen en een afgeschermde mestput. Ook deze stichting voert regelmatig herkeuringen uit om de accomodaties te controleren. (Bron: http://www.veiligpaardrijden.nl/)

 

Wanneer een manege is aangesloten bij de FNRS dan heeft de aanbieder manege of stal ook altijd het veiligheidscertificaat.

Waarom hebben niet alle stallen een logo? 

Niet alle stallen en maneges melden zich aan bij de FNRS of Stichting Veilige Paardensport. Het staat een manege of stal vrij om zich wel of niet aan te melden. Uiteraard moeten ze wel door de keuring komen om ook daadwerkelijk een certificaat te ontvangen. Aan het aanmelden zijn kosten verbonden. Hierdoor kiest niet elke manege ervoor zich aan te melden. Vooral veel kleinere stallen met maar een paar paarden kiezen er dan voor om zich niet aan te melden.