vindjebuitenrit.nl

TESTED: Rijbroek Epplejeck Habiba Siliconen

Tijdens de vele buitenritten test ik producten voor Epplejeck. Deze keer test ik de opvallende rijbroek Epplejeck Habiba Silliconen

Een heerlijk zachte jeans rijbroek Rijbroek Epplejeck

De rijbroek heeft een jeans look met een vriendelijke prijs van €69,95. Wat ik heel fijn vind aan de rijbroek is dat het een zachte elastische jeans stof is. Het vormt naar je lichaam waardoor de rijbroek gelijk lekker zit. Tijdens het rijden kan ik er goed in bewegen. Erg belangrijk op de langere buitenritten.

De washing op de broek vind ik mooi gedaan. Er zit een lichte washing op en dan bedoel ik dat er lichte kleur verschillen in de rijbroek zitten. Voor mij zitten deze op precies de goede plek. De rijbroek wordt hierdoor heel stijlvol.

De contrasterende rode en witte stiksels zijn een leuk detail op de rijbroek zonder dat het super druk of opvallend is. De bitjes op de kontzakken vind ik geweldig aan deze rijbroek! Je voelt ze trouwens niet zitten met rijden of als je de broek aan hebt.

Opvallend siliconen patroon

Rijbroek Epplejeck

Deze rijbroek heeft siliconen, voor mij is het de eerste rijbroek met siliconen. Ik ben dus wel benieuwd hoe dit bevalt. De siliconen zitten op het gehele zitvlak en op de kniestukken. Het patroon van de siliconen is opvallend met vegen in het (donker) rood en zwart. Heel eerlijk ik was wel benieuwd hoe dit zou staan. Als je de broek draagt geeft het patroon een leuk effect. Het is dus echt zo’n broek die je aan moet zien om te weten hoe het staat. De moeite waard om te passen.

De siliconen zorgen voor een goede grip in het zadel. In de galop zit ik als een huis op de ongelijke paden door het bos. De rijbroek heb ik al regelmatig gedragen op de buitenritten en de siliconen vlakken blijven mooi.

Elastische beensluitingen

Een ander pluspunt is de elastische beensluitingen, dat heeft mijn voorkeur ten opzichte van een sluiting met klittenband. Bij deze rijbroek sluit het goed en mooi aan. Het aantrekken van de rijbroek gaat ook makkelijk door het elastische materiaal. Het materiaal zit tot aan de kuit dus ook bij bredere kuiten gaat de broek makkelijk aan en uit.

Conclusie:

Het is een opvallende rijbroek met leuke accenten. Gemaakt van een fijne jeansstof dat heerlijk zit tijdens het rijden.