vindjebuitenrit.nl

Hoewel Vind Je Buitenrit onderdeel is van de KNHS, faciliteert de KNHS zelf geen buitenritten.
De ritten kunnen enkel via de website van Vind Je Buitenrit geboekt worden.
Heb je vragen over je buitenrit? Bespreek deze dan met de desbetreffende aanbieder.

Ga mee op deze super exclusieve strandrit

Meestal begint mijn blog met dat het een heerlijke dag is voor de combinatie paardrijden strandrit. Op de een of andere manier krijg ik het voor elkaar dat dit ook zo is. Vandaag is het even anders het is droog maar wel bewolkt en het waait. Als ik bij het land aankom zie ik de paarden al staan. Als ik de auto uitstap heb ik pas door hoe hard het waait. Ik krijg amper de deur open! Dat wordt een pittige combinatie paardrijden strandrit maar ik houd wel een zee met woeste golven. Ik heb wel zin in de exclusieve buitenrit. 

Strandrit op brave paarden

Marissa heeft de paarden al van het land gehaald. Ze staan lekker van het hooi te eten. Als de paarden gezadeld zijn. Kunnen we op pad voor de strandrit. We stappen op op het landweggetje de paarden zijn het gewend en staan rustig te wachten tot we opstappen. Vandaag lopen we beneden de dijk richting het strand. Dit omdat we dan in luwte van de dijk kunnen lopen. Bij goed weer kan je gewoon over de dijk lopen. Het grasland hier beneden is een beetje nat. Op de wat drogere stukken doen we een drafje. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de polder. We lopen langs het water van de Abtskolk met vele vogels. 

Strandrit

Heerlijk paardrijden op verlaten strand

Tja dan is het zover we moeten in de wind tegen de dijk op om bij het strand te komen. We gaan gewoon stijl tegen de dijk op. We komen dan in de nieuwe duinen. Deze zijn pas aangelegd om de dijk te beschermen. Het is heel mooi gedaan en er is een heel fijn ruiterpad boven op de duinen. We draven hier een stukje door de wind hebben de paarden wat extra energie. Even kijken of we het eruit draven door het mulle zand. Het werkt ze beginnen lekker te briezen.

Dan lopen we rustig het strand op de paarden zijn ook helemaal rustig. We zijn de enige op het strand. Er is helemaal niemand behalve wij en onze paarden. Marissa vertelt dat dit altijd een rustig strand is. Natuurlijk zijn er bij mooi weer mensen op het strand maar het is geen druk strand. Je mag hier in de zomer de hele dag  strandrit maken. Super!

We lopen een stuk in stap en doen dan een stukje draf vanuit daar gaan we over op de galop. Ramira heeft een lekker galopje en ze heeft er vandaag echt veel zin in 🙂 Ze gaat er wat enthousiast vandoor maar naar een paar passen is het alsof ze denkt nee toch maar rustig aan. Heerlijk om op zo’n leeg strand met het paard te galopperen. Voor mij is zie ik alleen maar strand!

Even natte voeten halen

We gaan het strand weer af. Door de duinen (de oude) lopen we weer terug. Hier komen we een meertje tegen. Waar we de paarden laten drinken. Als ik even niet oplet pakt Ramira haar kans en hapt snel wat riet mee. Terwijl ze doet alsof ze drinkt 🙂 We lopen verder door de duinen en doen ook hier nog stukjes draf en een klein galopje. Hier zijn toch wat meer mensen dus doen we de rest in stap.

We komen op de dijk bij Petten. Hier hebben we vol wind tegen. Ik voel de wind aan mijn cap trekken. De paarden hebben nog wel zin dus op de dijk doen we nog een stuk galop. Heerlijk zo met wind tegen over de dijk. We kunnen hier nog verder rechtdoor maar door de wind nemen we dezelfde weg als heen om zo in de luwte van de dijk te lopen. We komen weer bij het land.

Wat een heerlijke strandrit met waanzinnige natuur. Langs de dijk, het meer met veel vogels, heerlijk rustig op het strand en dan nog even langs het meertje in de duinen. Top! Mee op deze geweldige buitenrit? 

Wil je deze superrit in een halve dagtocht rijden? Ruim 4 uur.

Buitenrit te paard reserveren