vindjebuitenrit.nl

Strandritten Zeeland. Heerlijk strand!

Het is een heerlijke zonnig maar wel koude zaterdagochtend als ik bij de stal van Han aankom om nieuwe strandritten Zeeland te ontdekken. Han komt net uit de stal lopen. Hij is al druk bezig met het verzorgen van de paarden. Terwijl ik mijn rijlaarzen aantrek vertelt Han honderd uit over de paarden die hij op stal heeft. Mariska is er vandaag ook zij rijdt bij Han op stal en helpt met het verzorgen van de paarden en van de buitenritten.

Nadat ik een omschrijving heb gegeven op wat voor soort paard ik het liefste rijd. Lijkt Amy de beste match. Strandritten ZeelandHet is een prachtige merrie. We beginnen met poetsen en zadelen. Vandaag gaat Mariska met mij mee op buitenrit. Ondertussen kletsen we gezellig over paarden en waar we vandaan komen.

Als we allebei klaar zijn stijgen we op. Han helpt nog even met aansingelen en maakt de beugels op maat. Dan gaan we op stap op weg naar het strand voor de strandrit. We moeten een klein stukje langs de weg. De paarden zijn volkomen verkeersmak. Ze geven niets om de auto’s, fietsers en voetgangers. Na een klein stukje langs de weg komen we op een dijk die ons naar het strand brengt.

Super strand voor een strandrit

Wow! Vrouwenpolder heeft een super breed en groot strand. Als dit strand model staat voor strandritten Zeeland ben ik verkocht. Wat heerlijk. We stappen rustig het strand op. We doen een stukje draf. De paarden zijn voorwaarts maar luisteren goed. Ze trekken zich ook niets aan van de andere mensen, honden en paarden op het strand. Ze kijken natuurlijk wel maar dat is het.

Door het koude weer is Amy wat fris vandaag. Daarom doen we de galop eerst in een volte. Hierdoor kan ze wel haar energie kwijt maar er niet vandoor gaan. Ik vind dit super fijn zo kan ik rustig aan haar wennen en voel gelijk dat het helemaal geen paard is dat er zo maar vandoor gaat. Nadat we de voltes links om en rechtsom hebben gedaan lopen we weer verder langs het water.

Paardrijden Zeeland rustig op het strand galopperen


De paarden zijn absoluut niet schrikkerig voor het water en lopen netjes langs de vloedlijn of door het water. We doen weer een stukje draf en nu is het ook tijd voor een stukje galop. Dit doen beide paarden heel braaf en we galopperen rustig op het strand.

Dan keren we om en is het tijd om weer terug te gaan. We lopen dezelfde route terug naar stal. Strandritten Zeeland: wat een heerlijke buitenrit op brave paarden een prachtig strand en super leuke begeleiding.

Van mei t/m september mag je overdag niet op het strand met de paarden. Daarom zijn de buitenritten in de ochtend en in de namiddag.


Wil je deze strandrit ook rijden? Reserveer dan gelijk je plek!

We hebben ook veel andere mooie buitenritten. Kijk hier voor alle ritten.