vindjebuitenrit.nl

Paardrijden op het strand. Een fantastische buitenrit.

Paardrijden op het strand, dat is toch altijd wel fijn om zo’n buitenrit te testen. Sophie verwelkomt mij vriendelijk en er hangt een relaxte sfeer op de boerderij/stal. We kletsen wat en poetsen ondertussen de paarden. We rijden vandaag op de haflingers.

Strandrit te paard

Als we klaar zijn lopen we vanaf het erf een redelijk stuk langs landelijke weggetjes. De paarden vinden dit prima. Wij zijn van alles tegengekomen mijn haflinger gaf geen kik. Gezellig kletsend rijden we richting het strand. Sophie vertelt over de de omgeving en dat ze de buitenrit Zeeland zo veel mogelijk wil afwisselen. Zodat de paarden niet standaard bijvoorbeeld bij strandpaal 19 in de galop gaan. We draven wat stukken om zo iets eerder bij het strand te zijn.

Strandrit op het strand: fantastisch!

We komen op het strand. Hier in de Vrouwenpolder hebben ze een fantastisch strand. Er wordt gezegd dat dit het breedste strand van Nederland is. Uiteraard is dit wel afhankelijk van eb en vloed. Ik heb hier al een aantal keer paardgereden en het is echt heel mooi. Ook wanneer we foto’s maken is het licht altijd heel mooi op dit strand.

De paarden lopen relaxed het strand op en kijken wel rond, door het mooie weer is het druk op het strand. Mijn paardje heeft dit allemaal nog niet eerder gezien maar loopt braaf door. Kijkt af en toe wat vragend naar de mensen die liggen te zonnen. We worden nog belaagd door een stel jonge tekkels, die het leuk vinden om te spelen maar ook dit vinden ze niet spannend. Zodra het kan galopperen we aan op het strand. Heerlijk!

Tijdens de buitenrit Zeeland kan je kiezen of je alleen via het strand wilt of ook door het bos wilt rijden. Dat is van te voren af te spreken. Wij kiezen er voor om weer via het strand en de duinen terug te rijden.

Zin gekregen om te gaan paardrijden op het strand? Hier kan je de strandrit te paard Zeeland reserveren.