vindjebuitenrit.nl

Paardrijden is angsten overwinnen…

Ken je het gevoel? Dat je van paardrijden houdt maar ondertussen, vind je het ook super spannend! Ik wel,zeker in het begin en vooral op mijn eerste buitenritten. Super spannend vond ik het, vreemde paarden, vreemde omgeving en zo lang rijd ik nog niet. Dat heeft er natuurlijk ook tot geleid dat Vind je Buitenrit is ontstaan.

Angsten overwinnen #HellYeah!

Angsten overwinnen geeft een ongelooflijk goed gevoel na het paardrijden. Weet je je allereerste galop nog?! Het overwinnen van die eerste buitenrit, dat ene paard waar je liever niet op wilt of die allereerste hoge sprong. Met een grote lach en glimmende ogen kom ik dan van het paard af. Tijdens het rijden ben ik meestal heel gespannen.

PaardrijdenHet boek Zelfverzekerd paardrijden van Inga Wolframm heeft mij mooie inzichten gegeven. Vooral stap 4 de invloed van mijn (onbewuste) gespannen houden en welke invloed het heeft op het paard. Ik weet het wel maar toen ik het las kwam het echt binnen. Daarnaast heeft stap 5 over negatieve gedachten mij ook erg in het paardrijden geholpen. Bij elk geluidje dacht daar gaan we. Overigens is Bennie super braaf en doet ie dat helemaal niet dus slaat nergens op. Het boek zelfverzekerd paardrijden is een echte aanrader!

Heb je echt angst bij het paardrijden?

Misschien ben je een keer zo lelijk gevallen dat je wel wilt rijden maar het zo eng vindt dat je niet gaat. Dan gaat alleen het boek “Zelfverzekerd paardrijden” je niet helpen, het kan je natuurlijk al wel wat mooie inzichten geven. Er zijn ook speciale lessen en ook buitenritten waar je wordt geholpen met deze angst. Zoals bij Hennie, zij helpt ruiters die bang zijn geworden weer op het paard. Lees meer over buitenrijden zonder angst.

Daarnaast zijn er meer kleinschalige buitenritten op Vind je Buitenrit te vinden waar je goed terecht kan als je een buitenrit rijden een beetje spannend vindt. Zo is er een exclusieve strandrit bij School, een strandrit in Zeeland of een heerlijke bosrit in Gasselte.