vindjebuitenrit.nl

Paardrijden in de Ardennen

Paardrijvakantie

We verzamelen om 14.00 uur bij Christine voor de paardrijvakantie. Een heerlijke break van de dagelijkse sleur! Zij is al druk bezig met de paarden. Van te voren heeft ze een indeling gemaakt. Ik zit op Joure een heel lief paard. Ik ga lekker aan de slag om hem te poetsen en te zadelen. Zo maken we alvast kennis. Wanneer we klaar zijn vraag ik aan Christine of alles goed zit. Het is toch allemaal weer net anders dan dat ik gewend ben. Ik wil niet dat het tijdens de tocht verkeerd zit.

Op de weg stappen we op.  Na het opstappen helpt Christine als er nog beugels opmaat moeten of als je paard aangesingeld moet worden. Dan gaan we op pad. Het is een lange stoet van 12 paarden. We lopen direct het natuurgebied in. De route is eigenlijk nooit hetzelfde. Christine kent het gebied zo goed dat ze de route van de buitenrit altijd kan aanpassen aan het weer of hoe de grond is.

Paardrijden door eindeloos groen

We rijden door bossen waar niet alleen braaf het pad volgen maar kriskras door de bomen lopen. Hierdoor hebben we mooie stijle stukken omhoog. Waarna het bos dunner wordt je een prachtig uitzicht hebt over een vallei. We stappen en draven door het bos. In het weekend dat ik we was had het veel geregend hierdoor warden de velden te nat geworden om te galopperen. Als het weer het toe laat galoppeer je namelijk naast elkaar over het veld. Een geweldige ervaring.

Tijdens de tocht komen we langs dorpen. Waar mensen ons vriendelijk begroeten en waar we gelijk weer een stuk bos of paden tussen de weilanden volgen. Na een goede middag rijden komen we weer terug bij de stal. Heerlijk een avond uitrusten van deze prachtige tocht.

Paardrijden in de Ardennen: buitenrijden zoals het bedoeld is

Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Vandaag gaan we gewoon weer op pad maar nu de hele dag! Ik kan niet genoeg krijgen van de omgeving en de prachtige natuur. Ik heb echt het buitenrijden gevoel door de lange tocht, het prachtige groen en het kolkende water in de beekjes en rivieren. Overal gaat water zelfs over de weg. Onze route vandaag loopt zo dat we als laatste door een beek moeten om terug te komen op stal. Door het vele water heeft de normaal kleine beek veel stroming. Mijn paardje moet zijn best doen maar loopt dapper door. Het is even zoeken voor hem waar hij het beste zijn hoeven kan neerzetten.

Dagtochten te paard

Dan gaan we stijl omhoog naar de stal. vanaf deze kant zien we de achterkant van de stal en een paar nieuwsgierige paardenhoofden kijken ons aan vanuit hun stal met dit adembenemende uitzicht. Een korte break met deze paardrijvakantie Ardennen is echt geweldig! Wat een prachtige omgeving, op een rit dat echt buitenrijden is met ontzettende lieve en leuke paarden. Die zelf ook veel plezier hebben aan deze tocht.Wat een heerlijke dagen!

Wil je ook deze rit rijden?  Reserveer je plekjes op deze paardrijvakantie Ardennen hier!