vindjebuitenrit.nl

Kracht van de natuur

De afgelopen vier dagen was ik elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de natuur. Eindeloos struinen door de bossen, weilanden en afgelegen dorpen met vriendelijke mensen. Heerlijk! Het zou een hele bijzonder weekend worden met een mooie uiting van de kracht van de natuur.

Hiervoor was ik met een vrienden groep afgereisd naar de Ardennen. Heel eerlijk gezegd: ik was er nog nooit geweest. Ik dacht eigenlijk dat je er alleen kon kanoën. Dat had ik mis. Wat kun je er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Je kunt er uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen. Echt een aanrader.

Groen, groen en nog meer groen

Tijdens deze dagen gebeurde er iets bijzonders. De dag dat ik ging had ik buikpijn en voelde ik mij niet lekker. Als ik moe en futloos ben krijg ik ook vaak een jeukende en geïrriteerde huid. Ik dacht nog: hoe ga ik het volhouden? We zouden hele dagen gaan paardrijden. Ziek worden tijdens een dagtocht op een paard is echt niet fijn.

We hadden een heel fijn huis met vanuit ieder raam uitzicht op het groen. Aan de achterkant keken we uit op de beek met hoge bomen. Heerlijk dat kabbelende en rustgevende geluid van het water. Aan de voorzijde van het huis konden we ver weg kijken en zagen we de bergen. Prachtig. Het voelde alsof mijn longen hun best deden om zoveel mogelijk groene lucht in te ademen.

Kracht van de natuur: Helende werking

Ik ging met buikpijn naar bed en werd niet heel fit wakker. Toch ging ik mee op pad. Gelukkig maar want het was echt adembenemend mooi. Het had veel geregend de afgelopen dagen; zelfs voor de Ardennen. Overal was water. Langs de bergen rolde het via de weg naar beneden. Het was zo mooi om het water naar beneden te zien rollen, druppelen en soms storten langs de stenen en de beplanting. Bijzonder om zo letterlijk te zien hoe het water overal een weg vindt.

Nadat we een halve ochtend hadden gereden was opmerkelijk genoeg mijn buikpijn ineens weg! Ik had ineens voldoende energie en ook mijn huid was niet meer geïrriteerd. Nu heb ik weleens gehoord over de helende kracht van de natuur maar had het zelf eigenlijk nog nooit ervaren. Zou het dan toch? Wat bijzonder om dit mee te maken. De volgende keer als ik me niet lekker voel ga ik meteen een paar uur naar buiten om gebruik te maken van dit puur natuurlijke medicijn. 

Lees meer van mijn blogs op de website van Magazine Buitenleven


Zelf deze buitenrit rijden?
Of een van de andere mooie buitenritten rijden?
Vind dan de buitenrit die bij jou past.