vindjebuitenrit.nl

IJslanders: Tolten over de dijk!

Vanuit de stad (Amsterdam) rijdt ik naar de Beemster. Het is een heerlijk gebied, wel vraag ik mij af hoe je hier kan paardrijden. Zijn er wel ruiterpaden en er zijn toch ook geen bossen? Hoe ziet een buitenrit er daar uit? Ik heb er veel zin in de buitenrit met IJslanders. Dit paardenras heeft toch echt wel een beetje mijn hart gestolen.

IJslanders & Polder; stelen je hart

Vanaf de dijk rijd ik naar stal en zie de IJslanders al staan achter het huis. Als ik aankom is het er al een gezellige en Ijslandersontspannen sfeer op stal. Met dames die de buitenrit vaker rijden en hun hart verloren hebben aan de IJslanders en het polderlandschap. Ze halen de IJslanders van uit de weide. Ondertussen vertellen ze mij van alles over de paardjes en hun karakters. Annetje, eigenaresse van de paarden, vraagt wat ik fijn vind en zoek daarbij een passende IJslander.

Het poetsen en zadelen verloopt vlot. We gaan op pad de dijk op. Rustig stappen we het eerste stuk over de dijk gaan een dorpje door. De IJslanders zijn super braaf. Als we het dorp uit zijn komen we op een lang stuk dijk. We gaan de dijk op en tolten daar een heerlijk lang stuk. Lekker, het is warm maar hier staat een windje zodat het prima aanvoelt.

Het is even wennen om mijn IJslander in de Tolt te krijgen. Soms viel ze in een gang tussen tolt en draf in, dan wordt je wel even door elkaar gehusseld. Arme beest met het gehobbel op haar rug. Ik dacht aan wat mij geleerd was handig meer omhoog, ietsje langzamer en navel navoren. Nog lang niet goed maar het hielp wel, daar gingen we. Lekker wiegend in de Tolt. Dit kan je heel lang volhouden. Heerlijk!

IJslandse pit

Wij reden de IJslanderrit van ruim 1 uur. Op de dijk draaide we om en gingen we weer terug naar stal. Nou daar hadden ze echt weer zin in. De IJslanders gooide er nog een stukje enthousiaste IJslandse pit in. Wat een heerlijke polderrit.

Deze IJslanderrit kan je als een rit van ruim 1 uur rijden of een polderrit van 2,5 uur.


 

Nieuwe Collectie bij Divoza Horseworld