vindjebuitenrit.nl

Ontspannen IJslanderrit voor gevorderde ruiters

Heerlijk een adres zo dicht bij huis voor een IJslanderrit. Zelf woon ik in Amsterdam West dus dit adres is voor mij om de hoek. Ik rij meestal op de donderdagochtend bij Afke. Tegelijk met Afke kom ik aan. De sfeer is gelijk gemoedelijk. Het is een heerlijke plek zo midden in de weilanden. Even lekker de stad uit! 

Ijslanderrit Amsterdam

IJslanderrit met een kleine groep

Ik heb al vaker bij Afke gereden op haar paarden en pony. Vandaag ga ik mee met de IJslanderrit. Het is heerlijk winter weer dus de IJslanders zijn in hun element! Afke rijdt vaker met kleine groepen en vertrekt al als er 1 ruiter is. Je mag zelf je IJslander poetsen en zadelen. Dan is het zover en gaan we op pad voor de IJslanderrit door de polder.

Wijdsuitzicht tijdens over poldergebied 

We moeten een klein stukje over de weg.  De IJslandse paarden zijn gewend aan het maken van de buitenritten en lopen dan ook rustig langs de weg. We lopen met de IJslanders door het poldergebied boven Durgerdam en naast Amsterdam Noord. Er zijn veel wegen die er gekozen kunnen worden. Paden die alleen door de polder leiden maar wij hebben tijdens deze IJslanderrit ook een stukje bebouwde kom gedaan. Dit is volgens mij voor het eerst dat ik per paard het bordje Amsterdam voorbij zie komen.

Ik verbaas mij over Wijdsuitzicht tijdens de IJslanderrit over poldergebied en eigenlijk ben ik ook verrast door het natuurgebied onder de rook van Amsterdam. Wat een heerlijke buitenrit om even te ontspannen op een donderdagochtend. Dit is mijn even aan de stad ontsnappen buitenrit!  Reserveer deze buitenrit direct op de website!