vindjebuitenrit.nl

Halve dagtocht Schoorl. Geweldig paardrijden!

Als de paarden gezadeld zijn. Kunnen we op pad voor de strandrit Schoorl. We stappen op op het landweggetje de paarden zijn het gewend en staan rustig te wachten tot we opstappen. Het is een prachtig landschap in de polder met de dijken. Vorige keer keek ik mijn ogen uit in het typische Nederlandse landschap. Er zijn mooie natuurgebieden met vogels. We nemen de route door de polder op leuke landweggetjes waar we een praatje met de buren maken. We doen een aantal stukken in draf. Via de landweggetjes waar we andere ruiters, veulens in de wei en fietsers tegenkomen. De paarden vinden het allemaal prima en gezellig.

Je kan deze halve dagtocht ook met je eigen paard maken. Reserveer deze halve dagtocht eigen paard hier!

Halve dagtocht Schoorl. Strand, duinen & bos 

Halve dagtocht te paard

We komen bij de dijk. We gaan gewoon stijl tegen de dijk op. Ramira vind klimmen geweldig en gaat in een galopje de dijk op.  Boven op de dijk heb je een prachtig uitzicht over het landschap. Aan de een kant de polder en aan de andere kant de zee. We doen een stuk in galop op de dijk. Heerlijk ik geniet er altijd van om over een dijk te galopperen. Daar zijn ze toch ook eigenlijk voor bedoeld, toch? De paarden vinden het ook heerlijk en ze beginnen lekker te briezen.

Dan lopen we rustig het strand op de paarden zijn ook helemaal rustig. Het is prachtig weer er zijn dus meer mensen op het strand maar je kan het ook niet druk noemen.  We lopen rustig richting het water.  Waar we met de paarden even natte voeten halen. We stappen zo een stukje door het water. Om richting Schoorl te komen moeten we langs de lagune bij Camperduin. In galop steken we het strand schuin over tot dat de paarden het te zwaar vinden. We lopen rustig naar de lagune en stappen ook hier heerlijk door het water. Het laatste stuk is rustig ook hier doen we een stuk in galop. 

In galop tegen de duinen op!

Tijd om het strand te verlaten en naar het bos te gaan. We gaan het strand af en komen in de duinen met veel mul zand. We laten de paarden hier lekker stappen. Het is al zwaar genoeg. Het is een heerlijk pad waar je eigenlijk alleen maar ruiters tegen kan komen omdat de fiets en wandelpaden verderop liggen.

Het bos bij Schoorl kent mooie hoogte verschillen. Het zijn niet voor niets de hoogste duinen van Nederland. Zoals ik aangaf is Ramira gek op klimmen en bij elke heuvel gaat is in draf of galop de heuvel op. Zodra ze de heuvel ziet gaan haar oren al naar voren. Super leuk! 

Je kan deze halve dagtocht ook met je eigen paard maken. Reserveer deze halve dagtocht eigen paard hier!Buitenrit te paard reserveren

Zo lopen we heerlijk door het bos. Het is rustig de paarden hebben plezier en wij ook. Tijdens de buitenrit kan je ervoor kiezen om zelf eten of drinken mee te nemen en deze in de zadeltassen te doen. Je kan ook kiezen om te lunchen bij de Berekuil in Schoorl waar je de paarden kan aanbinden. De lunch is op eigen kosten. Wij hebben een snelle stop gemaakt en zijn toen weer verder gegaan op de halve dagtocht Schoorl. 

Vogel vliegt voor ons uit!

We komen in het bos op een wat breeder stuk. Een ideaal pad voor een lekker stuk galop. We galopperen aan en rennen zo lekker door het bos. Op gegeven moment komt er een roofvogel uit de bomen en deze blijft voor ons vliegen! Wat een bijzondere ervaring.

Zodra we het bos uitkomen en in de open duinen komen en ideaal stuk voor nog een galop. Voelen we de eerste spetters. OEPS. Hebben we te vroeg gejuicht? Het begint ineens echt te regenen. We overleggen wat te doen. Vrijwel direct zijn we doorweekt en we moeten zeker nog een uur terug dan maar de snelste weg terug naar huis. Waar het kan stappen en draven we lekker door. Op het strand doen we nog een flink stuk galop de paarden willen nog wel. Als we later weer bij de dijk zijn doen we beneden aan de dijk ook nog een flink stuk in galop. De paarden lijken ook naar stal te willen en hebben er nog veel zin in.

In draf gaan we over de landweggetjes inmiddels zijn wij doorweekt. Neem dus altijd een jasje mee 🙂 Ramira heeft haar oren naar voren en heeft er nog veel plezier in. Het was een super halve dagtocht Schoorl. Toch zijn we blij als we de stal en het land zien liggen. Thuis!

Wat een heerlijke strandrit Schoorl met waanzinnige natuur. Langs de dijk, het meer met veel vogels, heerlijk rustig op het strand, bos met hoogte verschillen  en dan nog de lagune. Deze strand, bos en duinrit is top. Een onvergetelijke strandrit. Reserveer direct je plek op deze halve dagtocht Schoorl! 

Je kan deze halve dagtocht ook met je eigen paard maken. Reserveer deze halve dagtocht eigen paard hier!

 

Buitenrit te paard reserveren