vindjebuitenrit.nl

Galopperen over het strand! #love it!

Ongeveer twee maanden geleden ben ik gevallen tijdens een rit. Tja dat gebeurt ook helaas. Om daarna weer op een vreemd paard te gaan zitten tijdens een buitenrit is best spannend kan ik je zeggen!Voor mijn tweede buitenrit na de val reis ik af voor een strandrit Den Helder. Paardrijden over het strand.

Ik ben wel benieuwd hoe het Strand Den Helderhier paardrijden is. Eigenlijk weet ik niet goed wat ik kan verwachten.  Als ik aankom staat Guido mij al op te wachten. We kletsen gelijk gezellig over de paarden die ze hebben. Wat oude paarden die super braaf zijn en omdat de paarden max 4 dagen achter elkaar werken en dan weer mogen uitrusten, hebben ze nog steeds veel zin in de buitenritten. Ze hebben ook jongere paarden, pony’s en er zijn ook Friezen een leuk bont gezelschap.

Het hele jaar buitenritten op het strand

Vandaag ga ik samen me Stefan op pad.  Ze rijden al vanaf 1 ruiter. De polder staat in het voorjaar al prachtig in bloei. We gaan rustig de paarden poetsen en zadelen. Guido helpt omdat hij graag wilt dat alles goed zit. Logisch als de paarden zo vaak met vreemd volk op pad gaat dan is een extra controle alleen maar goed.

We gaan op pad vanuit de stal rijden we langs een bloemenveld, dat pas in de zomer in bloei staat richting de straat. Het begin is een redelijk stuk langs de weg de paarden vinden het prima. Dan komen we in het natuurpark, voor mij ziet het eruit als het Amsterdamse Bos. We doen een stukje draf door het bos, dan zijn wel al in de duinen. Het is hier prachtig! Het voorjaar is nog vroeg maar de eerste kleuren zijn al zichtbaar.

Er zit ook een leuk hoogte verschillen in de duinen. Wij gaan in galop een duin op. Ginger wordt er enthousiast van. Ze doet dit niet elke dag. De buitenritten zijn hier geen dag hetzelfde.
Dan gaan we het strand op, mijn paard is super relaxed en loopt ontspannen over het strand. Ze houdt niet zo van natte voeten dus pootje baden heeft ze geen zin in.  Ik vind dat prima, een paard moet ook plezier hebben tijdens de rit.

Twee paarden oren en een leeg strand

Dan zegt Stefan we gaan even naar het mulle zand voor de galop. Ze gaan soms nogal hard vooral in de eerste galop. Het lijkt mij een goed plan. Ginger weet het al en heeft er echt zin in, zonder drammerig te worden. Ze is super braaf en we gaan in een lekkere galop over het strand. We rijden voorop, ik zie alleen de oren van haar en een leeg strand voor mij. Het beste uitzicht wat er is!

Wil je ook rijden? Hier kan je deze strandrit Den Helder reserveren.