vindjebuitenrit.nl

Duinrit Egmond. Heerlijk paardrijden.

Ik ontmoet Annet om 9.30 uur in haar eigen strandpaviljoen in Egmond aan Zee, waar we op het terras genieten van een lekker kopje koffie of thee. We kletsen al wat over de paarden en  over het strandpaviljoen. Na een de koffie gaan we naar de plaats waar de paarden staan. Waar we de paarden opzadelen voor de buitenrit Egmond door de duinen.

Duinrit Egmond op lieve Tinkers

Annet heeft een aantal (vier) middelgrote Ierse Tinkers. Bij een van de Tinkers twijfelen we eerlijk gezegd een beetje, misschien is het toch een grotere Merens of kruising Merens/Tinker… Ach ze heeft de lekkere stevige bouw en is super lief. Ik ga op haar, Siyah, rijden tijdens deze buitenrit Egmond. We hebben geluk het is namelijk de eerste lente achtige dag van het jaar.

We rijden zo het bos- en duingebied in.

We zadelen de paarden voor de Duinrit Egmond en dan gaan we op pad. Vanaf de weide steken we een weg over en dan rijden we zo het bos- en duingebied in. De paarden zijn gewend aan de weg en vinden het niet spannend. In het natuurgebied aangekomen kunnen we naast stappen ook lekker draven en galopperen. Het is totaal niet druk op deze eerste lentedag. Dat is natuurlijk wel eens anders. In het weekend zijn er veel meer wandelaars en fietsers, dus mocht je door de weeks kunnen dan is het een aanrader!

We doen heerlijke stukken in galop. In dit gebied heb je van die mooie kronkelende ruiterpaden. Heerlijk vind ik het om daarop de rijden! Op gegeven moment is het tijd om weer richting stal te gaan. We rijden afwisselend in de gangen stap, draf en galop terug naar stal. Wat een heerlijke ontspannen duinrit Egmond. Ik heb ontzettend genoten tijdens de buitenrit!

Buitenrit te paard reserveren