vindjebuitenrit.nl

Een paardrijdcap: draag jij hem altijd?

PaardrijdcapZelf ben ik braaf en heb altijd een paardrijdcap op. Een tijdje geleden bleek dit niet overbodig te zijn. Op een buitenrit viel ik van het paard nadat ik een boom had geraakt. Hiernaast kan je zien hoe mijn cap er naar de val uitzag. Dan bruine stukje is de boom.
Als ik de cap niet had gedragen dan was de val wel anders afgelopen en had ik waarschijnlijk niet meer kunnen paardrijden of erger. Nu was ik een weekje blauw, wat geschaafd en een pijnlijke kaak maar ach dat ging redelijk snel over.

Fijne basic cap voor op debuitenritten

Paardrijdcap

Tijdens de buitenritten draag ik een gewone cap. Deze cap van KED is mijn favoriet! Een eerder model van deze cap zie je dus op de foto. Naast de basic zwarte heeft KED ook fijne andere kleuren. De caps van KED vind ik lekker stoer.

 

 

Paardrijdcap die past bij de dag

 

paardrijcap

Zelf vind ik het geen enkel probleem om een paardrijdcap te dragen. Er zijn hele leuke paardrijdcaps. Voor de wedstrijden heb zelfs ik een cap met wat glitter. Met glitter kan je het zo bond maken als dat je zelf wilt. Wat je steeds meer ziet zijn paardrijcaps waar je het frontje van kan vervangen. Daar ben ik erg enthousiast over zo bepaal je het zelf en kan je nog eens wisselen. Ook fijn als je verschillende paarden rijdt.

Deze cap van Harry’s Horse is een voorbeeld van een cap met frontjes. De frontjes heb je veel verschillende smaken waardoor het dragen van een paardrijcap leuk wordt.

 

 

EN1384-norm

Alle paardrijcaps die in Nederland verkocht worden moeten voldoen aan de Europese richtlijn 89/686/EEG. De paardrijdcap is dan getest om zwaar letsel te voorkomen en de riempjes zijn ook extra getest. In de winkels mogen alleen goedgekeurde caps verkocht worden. Twijfel je kijk dan of er de EN1384-norm in de cap of op de doos staat. Vraag het desnoods na in de winkel. Wanneer je een cap via via koopt weet je dit niet zeker. Bij een tweedehands paardrijdcap weet je ook niet of de cap al schade heeft geleden. Het is namelijk zo dat als je valt met de cap je deze moet vervangen. Meer lezen over de veiligheid m.b.t. de paardrijdcap kan je lezen op de website van Stichting Veilig Paardrijden

Het dragen van een goedgekeurde paardrijcap is tijdens de buitenritten die je op Vind je Buitenrit kan reserveren verplicht.