vindjebuitenrit.nl

Buitenrit te paard 7 redenen; Why I love it!

Ik houd van buitenritten maken met paarden. Wat is er eigenlijk zo leuk aan het maken van een buitenrit te paard? Hier mijn 7 redenen waarom ik dit het liefste doe.

1 Buitenrit te paard is het ultieme gevoel van vrijheid

Met je paard door het bos of over het strand galopperen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Heerlijk!

2 Een buitenrit maken is de beste manier om te ontspannen

Het is heerlijk ontspannen om de dagelijkse dingen even te laten Paardrijden Twente paardrijden Paasweekendvoor wat ze zijn en heerlijk met een paard de natuur in te gaan. Soms maak ik daarom een heerlijke rustige buitenrit. Waarbij ik voornamelijk stap. Gewoon genieten van de geuren en de rust van de natuur. Super manier om te ontspannen en weer helemaal op te laden!

3 Je hebt eerder kans om wilde dieren te spotten tijdens een buitenrit te paard.

Doordat de paardengeur sterker is dan de geur van de mensen is de kans dat je bijvoorbeeld herten tegenkomt veel groter. Tijdens een duinrit heb ik een keer twee reeen op een top van de duin zien staan. Dit was heel mooi in de schemer van de avond. Alsof het uit een film kwam. Op het strand heb ik meegemaakt dat de zeehonden naast ons zwommen in de branding. Ongelooflijk gaaf!

4 Met je paard even wat drinken bij een meertje.

Ik houd er van als er tijdens een buitenrit de mogelijkheid is om bij een meertje de paarden even te laten drinken. Vooral in de duinen is de kans groot dat er een meertje aanwezig is. Kijk het filmpje voor een van deze tussenstops.

5 De geur van de bomen & paard tijdens een bosrit.

Ik houd van de geur van de bomen tijdens een bosrit. Het bos ruikt zo lekker! Vooral in combinatie met de geur van het paard 🙂 Het zorgt dat ik weer energie krijg en het is lekker ontspannend. Zo ben ik echt buiten!

6 Samen een buitenrit maken is een leuk en gezellig.Buitenrit IJslanders

Samen een buitenrit maken is super gezellig. Je hebt voldoende tijd om lekker bij te kletsen en je houdt allebei/allemaal van paarden dus er is meer dan voldoende gespreksstof. Na het paardrijden kan er nog gezellig wat gegeten of gedronken worden. Een top dag!

7 Het heerlijke gevoel. Als je na de buitenrit op een winderige of koude dag lekker bij het haardvuur zit.

Vooral nu in de winter of in de herfst. Heerlijk als je na een buitenrit binnenkomt voor een kop warme chocolademelk met rode wangen van de kou of van de wind. Het liefst bij een haardvuur maar ik doe het thuis ook gewoon met de verwarming. I love it!


Heb je zin gekregen om te gaan rijden?  Vind en boek hier gelijk je buitenrit!