vindjebuitenrit.nl

Hoewel Vind Je Buitenrit onderdeel is van de KNHS, faciliteert de KNHS zelf geen buitenritten.
De ritten kunnen enkel via de website van Vind Je Buitenrit geboekt worden.
Heb je vragen over je buitenrit? Bespreek deze dan met de desbetreffende aanbieder.

Buitenrit over de Regte Heide #Awesome

Het is een van die eerste lente dagen van het jaar. Een heerlijke dag om op buitenrit te gaan. Vandaag mag ik naar Riel, waar ik een buitenrit over de Regte Heide ga maken. Dit ligt in de omgeving van Tilburg en ook bij de Loonse en Drunense duinen. Ik heb er zin in!

Buitenrit over de Regte Heide

Wanneer ik aankom bij de stal, komt Jo al naar buiten lopen om mij te begroeten. In de kantine nemen we nog een bakje koffie en maken we kennis. We praten al wat over de paarden. Jo heeft voor mij een lieve Tinker uitgezocht Wadom. Op stal zijn we al dikke maatjes. De stal heeft veel verschillende paarden en probeert dit ook divers te houden zodat er altijd wel een paard voor je bij zit.

Buitenrit over de Regte Heide: prachtige brede ruiterpaden

Dan gaan we op buitenrit gezellig kletsend lopen we langs een landweggetje zo de heide op. Het is er prachtig zelfs nu in het hele vroege voorjaar. Wij doen het rustig aan op rit. Nog geen twee weken geleden ben ik gevallen en moet dus weer een beetje wennen. We beginnen met rustige drafjes en de paarden luisteren braaf. Ze hebben zin om te werken of houden ook gewoon zo van buitenritten maken. Ik kan het mij voorstellen. Het is hier prachtig!

Hiervoor houd ik van paardrijden.

Buitenrit over de Regte Heide is rijden over prachtige brede ruiterpaden. Het hele jaar door kan je er rijden en elk seizoen is mooi. De paden in het bos zijn ook mooi breed. Over het algemeen is het overal redelijk rustig en kan je dus lekker rijden. In vakantieperiodes en de eerste mooie zondagen van het jaar kan het natuurlijk wat drukker zijn. Dan wil iedereen naar buiten.

Wij draven verder over de Heide in het bos doen we een galopje. Mijn eerste galop sinds de val.  Er verschijnt een brede lach over mijn gezicht en de laatste spanning is nu ook weg. Wanneer ik voor mij kijk zie ik: de twee bonte paardenoren, het brede ruiterpad en de bomen die langs mij heen zoeven. Hiervoor houd ik van paardrijden.

Zodra ik helemaal fit ben kom ik zeker een keer terug om een langere rit met een stop te maken. Vlak bij de Blegische grens kan er gestopt worden voor een drankje. Ik kijk er nu al naar uit! Wil je ook mee op rit?   Lees meer over de Buitenrit in natuurgebied de Regte Heide.