vindjebuitenrit.nl

Bosrit bij Blaricum #I love it!

Het is een beetje saai weer deze zondag voor mijn bosrit bij Blaricum. Grauw en soms wat miezer regen. In de ochtend heb ik nog even contact met Karin of de bosrit wel doorgaat. In Amsterdam staat het namelijk behoorlijk te regenen! Hier is het droog zegt Karin. Mooi dan kom ik er zo aan. Vanuit Amsterdam kom ik eerst door het dorp Blaricum met z’n mooie straatjes. Als ik het doorrijd kom ik op een zandpad waar ik al veel paarden zie staan. Een stuk het pad op zie ik de Fjorden al staan. Wat een heerlijk gezicht die nieuwsgierige paardenhoofden die mijn kant op kijken. Er staat van alles als het gaat om leeftijd, met z’n allen in een kudde.

Bosrit Blaricum

Karin komt al vrolijk aanlopen. Ze heeft voor mij al een leuke Fjord uitgezocht Pipo. Hij schijnt erg grappig te zijn. Het is een super lief paard. We borstelen ze wat en al kletsend zadelen we de paarden op. We werken lekker door want we willen op bosrit bij Blaricum. Mariska is er ook bij, zij gaat altijd samen met Karin op buitenrit.

KLAAR VOOR DE BOSRIT

Als we klaar zijn stappen we op. Bij de stal is voldoende ruimte op dit te doen we gaan de zandweg op. Waar het gezellig is iedereen is bezig met zijn paard. De fjorden zijn dit zo gewend ze kijken iet op of om. We gaan een stukje langs het dorp om bij het bos te komen. Het heeft flink geregend we nemen even een ander pad omdat de paarden anders helemaal door de modder moeten. Dat willen we ze niet aandoen. Het is een leuk bos met afgewisseld wat huizen.

Door het bos rijd je richting de heide waar je langs de heide gaat om weer in het bos te komen. Tijdens deze bosrit wordt de heide overgeslagen dat is net wat te open voor beginnende ruiters. Kan je al wel wat draven dan wordt er tijdens de rit gekeken of dat kan. Liever niet? Ook goed dan blijf je lekker stappen.

Dan lopen we via een ander stuk van de heide weer terug. Wij hebben geen wild gezien maar er zijn koeien en schapen. Wat een leuke en gezellige bosrit. Ideale besteding van je zondag. Ik had echt dat heerlijke zondagmiddag gevoel. 

Buitenrit te paard reserveren

 


Nieuwe Collectie bij Divoza Horseworld