vindjebuitenrit.nl

Bitloos paardrijden op het strand

Heerlijk weer een strandrit voor de boeg! In Amsterdam staat het te regenen ik app Arian nog even om te vragen of de buitenrit doorgaat. “Ja hoor! Hier is het droog en zonnig. Meestal waait het hier over “: zegt hij. Nou top dan ga ik op pad. Ik kijk namelijk al uit naar de strandrit nabij Rotterdam. Arian had mij al verteld dat ze bitloos paardrijden en de paarden trainingen op basis van Natural Horsemanship.

Lieve Robin mijn paardje voor vandaag!

Als ik aankom rijden over de dijk zie ik de paarden al staan. Ze staan met de kudde in een paddock en hebben een fijne schuilstal. Voor de pension paarden zijn er ook boxen. Inde kantine kan ik mij melden en word ik welkom geheten. Mijn paard Robin wordt al opgehaald. Wat een service. Zelf ga ik hem poetsen en zadelen. Direct heb ik een klik met dit lieve paard. Altijd fijn als er een klik is. Gezellig kletsend met mijn paard sta ik hem te poetsen en zadel ik hem op. Er is voldoende hulp aanwezig die mij de weg wijst bij de stallen. Als wel allemaal klaar zijn, op het paard zitten en alles nagekeken is gaan we op pad voor onze strandrit bitloos paardrijden.

Bitloos paardrijden

We rijden eerst een stukje door de polder, langs de weg. Ik zit met lange teugel en op het paard. Ook alle andere manegepaarden die mee zijn lopen rustig langs de weg. Na maximaal een half uurtje komen we al bij het strand

aan. We lopen rustig het strand op, de paarden doen ook vaak een staprit op het strand dus ze blijven rustig. Nadat iedereen gewend is aan het strand.Omdat er de hele dag over het strand gereden mag worden, kunnen we een lekker lang stuk over het strand. We kunnen dus rustig aan doen. Tijd genoeg voor de draf en galop. We lopen een stuk door het water en later draven we aan en gaan we in galop.

Tegen de duin op!

Op gegeven moment gaan we de duinen in ook hier doen we tegen de hoge duin op een galop. Love it! Ik houd er van om tegen heuvels of duinen op te galopperen. Robin wordt er erg enthousiast van we lopen een stukje voorop. Ik vraag nog even of het oké is. Op een andere duin die weer naar het strand gaat staat hij stil en kijkt hij achterom of hij wil zeggen: “Komen ze nog?” Als de andere aangesloten zijn lopen we naar beneden. Ik moet eerlijk toegeven ik dacht daar gaat ie zo. Ik zag mijzelf al vol speed over het strand gaan. Niets is minder waar. Hij sluit rustig aan en we lopen rustig door het water.

Dan komen we bij het laatste stukje strand. Tja die moet je afsluiten met een flink stuk in een lekkere galop. De paarden gaan er enthousiast vandoor. Het is een mooi stuk in galop. Ik heb mijn teugels lekker lang en laat mijn paardje lekker lopen. Het is toch bitloos paardrijden waarom weet ik niet maar verwacht dus geen fratsen van hem. We genieten er samen van! Dezelfde weg gaan we weer terug naar stal. Zoals je op de foto ziet heb ik genoten van de strandrit bij Rotterdam. Buitenrit te paard reserveren


 

Get that summer feeling bij Divoza