vindjebuitenrit.nl
  • Buitenrit
  • Omschrijving
  • Ervaringen
  • Manege

Strand- of bos- of polderrit met IJslanders (bitloos)

Buitenrit

  • 75
  • Sint Maarten, Nederland
  • Beginner, Half gevorderd, Gevorderd
  • Buitenritten bos & heide, Buitenritten in de polder, Buitenritten op het strand, Dagtochten
  • Duur: 3,5 uur

Beschikbaarheid rit

Aantal ruiters:


Omschrijving

Ga mee op deze kleinschalige IJslanderrit. Er wordt met max 1 ruiter gereden. Bij zo’n exclusieve rit voelt het niet als een georganiseerde buitenrit maar dat je gewoon lekker op stap gaat met deze leuke IJslanders en de begeleiding! Je kan er helemaal je eigen buitenrit van maken. Je mag ook zelf kiezen waar je heen wilt. Dit stem je van te voren af. Let wel: zomers mag er overdag niet met paarden op het strand worden gereden.

Veel verschillende routes om te ontdekken

Vanaf de stal ga je de buitenrit maken door de polder naar de dijk, het weidevogelgebied, het bos of het strand. Er zijn ook stukken over de weg en landweggetjes maar de IJslanders zijn nergens bang voor en zeer verkeersmak. Dat is dus geen enkel probleem.

Tijdens de rit heb je bijvoorbeeld een prachtig uitzicht over de polder als je over de dijk rijdt. Er worden geen standaard routes gereden het voordeel hiervan is dat de paarden luisteren naar wat je wilt doen en niet op de automatische piloot een rondje lopen. De IJslanders kunnen goed Tölten, en het paard wat meestal voor de ritten gebruikt wordt, heeft van nature de voorkeur voor de tölt en doet dit dus vanzelf! Het is ook voor gevorderde ruiters mogelijk om op een paard te rijden dat alleen op de hulpen tölt. De hulpen voor de tölt worden dan door de begeleiding uitgelegd.

De paarden worden bitloos gereden

De IJslanders worden goed verzorgd en staan eigenlijk altijd lekker buiten. Wat ik ook erg leuk vind is dat de paarden bitloos worden gereden. Er worden prachtige hoofdstellen gebruikt, al het tuig wat wordt gebruikt tijdens de rit is goed verzorgd en van goede kwaliteit.
Er is zelfs de mogelijkheid om de rit of een stukje van de rit op een goede barebackpad te rijden. Ik heb het geprobeerd het was fantastisch!

Er kan ook in het donker gereden worden. In de winter vergroot dit de mogelijkheden om aan het eind van de dag nog te rijden, zomers geeft dit de kans om op zwoele zomerdagen toch nog te rijden. De paarden zijn in het donker net zo braaf en betrouwbaar als in het licht. Ze hebben veel ervaring met rijden in het donker en zowel de paarden als de ruiters zijn tijdens deze ritten heel goed verlicht.

De route van de rit wordt opgenomen met een GPS tracker zo kan je zelf de route zien maar kan er ook als je weer komt een andere route gereden worden. Tenzij je dezelfde route wilt rijden natuurlijk. Als je dat leuk vindt maakt de begeleiding tijdens de rit wat foto’s en/of filmpjes van jou die je na de rit toegestuurd krijgt

Je kunt als je dat wilt eten en drinken mee te nemen in de zadeltassen. Ook kan er onderweg een ijsje gehaald worden als je dat lekker vindt

Let op! IJslanders zijn kleine en sterke paarden, om het welzijn van de IJslanders te waarborgen hanteren we een max gewicht van 85 kg.

Heb je nog niet veel rijervaring? Dat is geen probleem. De rit kan zelfs door absolute beginners worden gereden. Omdat het jouw persoonlijke rit is, wordt het tempo aangepast aan je rijniveau. Bij de echte beginners heeft de begeleider van de rit jouw paard aan een lijn vast vanaf de rug van haar eigen paard.

Reviews

2 Ervaringen

100% zou deze buitenrit aanbevelen aan een vriend of vriendin


E.M.

Was een ideaal verjaardagscado voor mijn zus. Heeft enkele jaren paardgereden maar inmiddels alweer een paar jaar geleden, door het individuele karakter kon de rit goed aangepast worden op haar wensen / ervaring. Leuke foto's en een mooi filmpje gemaakt.

Waardering van de buitenrit5/5Klantvriendelijkheid5/5
Paarden5/5Begeleiding5/5
Route5/5Gezondheid van de paarden5/5
Voorzieningen van de manege5/5

E.M.

Het is een zeer persoonlijke ervaring, je rijdt alleen samen met de begeleider (Dorine) die zeer snel, vriendelijk en correct communiceert. Zowel bij het reserveren van de rit vooraf als tijdens en na de rit zelf. Doordat je 'alleen' rijdt kan de rit naar wens aangepast worden qua o.a duur / snelheid. De omgeving is erg mooi en de paarden (Flo en Zida - helaas zonder Ijslandse Spelling) zijn zeer gemoedelijk.Het tuig (bitloos hoofdstel) en respectievelijk Spaans dan wel Western zadel is ook een zeer leuke ervaring. Zeker aan te raden en ga ook zeker zelf nog (meerdere keren) terug dit seizoen!

Waardering van de buitenrit5/5Klantvriendelijkheid5/5
Paarden5/5Begeleiding5/5
Route5/5Gezondheid van de paarden5/5
Voorzieningen van de manege5/5

Waardering van de buitenrit

Klantvriendelijkheid

Paarden

Begeleiding

Route

Gezondheid van de paarden

Voorzieningen van de manege

Manege/Stal

Manege/Stal gegevens

Manege/stalBuitenritten op ijslanders
AdresKerkweg 8
Postcode
PlaatsSint Maarten

Meer van deze manege/Stal