vindjebuitenrit.nl

We gaan verhuizen!
Boek jouw mooiste buitenrit vanaf januari 2023 bij onze aanbieders op Buitenrijden.nl

Strandrit maken op bijzondere koudbloeden

Buitenrit

Beschikbaarheid rit

Aantal ruiters:


  • Buitenrit
  • Omschrijving
  • Ervaringen
  • Manege

Buitenrit

  • 60
  • Heemskerk, Nederland
  • Gevorderd
  • Buitenritten op het strand
  • Duur: 3.5 uur

Omschrijving

Vanuit het duingebied van Heemskerk rij je tussen de landerijen naar de duinen en naar het strand. Danielle die mee gaat met deze strandrit staat al op mij te wachten bij het hek van de weide. Ze vertelt enthousiast over haar paarden en over het verhaal achter het paard. We lopen ondertussen samen het weiland in om de paarden te halen. De paarden worden super goed verzorgd, staan lekker veel buiten en zijn gewend aan het maken van buitenritten.  Een strandrit maken op deze lieve paarden is een feest!  Danielle vertelt voor de rit over de paarden zodat je weet hoe ze zijn op rit.  Lees het hele verhaal over mijn geweldige strandrit te paard.

De auto kan geparkeerd worden in de berm voor het weiland van de paarden. Daarna kun je op het afgesproken tijdstip het erf oplopen.

Tijdens de buitenrit kan je ook rijden in Western zadel. Let op! geef dit dan door bij de reservering dan zorgt Danielle dat deze zadels klaar liggen. Danielle is in het bezit van de KNHS Orun Western diploma.

Ruiterkaart Duingebied
Bij deze strandrit ben je zelf verantwoordelijk voor het hebben van een ruiterkaart voor het PWN duingebied. Het gebied waar de rit doorheen gaat. Deze kaart heeft iedereen vanaf 18 jaar nodig. De kosten daarvoor bedragen €5,50 p.p. Bestel hier je ruiterkaart

Max. gewicht ruiter
De paarden zijn sterk maar voor het welzijn van de paarden mogen deze maximaal 85 kilo dragen.

Zomer en winter buitenritten
Vanaf 1 mei tot 1 oktober mag er OVDERDAG NIET op het strand gereden worden. In die maanden gaan strandritten overdag door een prachtig duingebied. Vanaf 17.00 uur gaan de ritten weer over het strand.  De rest van het jaar gaan de buitenritten natuurlijk overdag wel over het heerlijke strand. De ritten beginnen dan om 10.00 uur. 

Strandrit maken wat draag je? 

Het dragen van een cap is verplicht. Deze zijn eventueel te leen.Ruiters dienen (rij-)laarzen te dragen of stevige schoenen met een gladde, doorlopende zool, een hak en een gladde bovenkant (jodphur laarsjes) in combinatie met chaps. Eventueel mogen rubberen regenlaarzen ook. Daarnaast draag je een makkelijk zittende broek, het liefst een paardrijbroek. Bij voorkeur geen spijkerbroek i.v.m. schuurplekken, maar een dikke legging of joggingbroek Meer weten over wat je meeneemt op buitenrit? 

Reviews

2 Ervaringen

100% zou deze buitenrit aanbevelen aan een vriend of vriendin


Michelle

Hele leuke buitenrit: Danielle is heel gezellig en heeft mooie stallen met veel dieren. Prachtig strand, leuke & super lieve paarden, en ook nog eens een varkentje kunnen aaien!

Waardering van de buitenrit5/5Klantvriendelijkheid5/5
Paarden5/5Begeleiding5/5
Route5/5Gezondheid van de paarden5/5
Voorzieningen van de manege3/5

Ilse

In het natuurgebied hebben we 'wilde koeien, paarden en schapen gespot.
Wat ik ook fijn vond dat je niet zomaar op een paard gezet wordt, maar dat je kon kiezen nadat de karakters (ook de minpuntjes) werd verteld.

Er is geen toilet aanwezig. Maar bosjes genoeg ;-)
Heb echt een fijne rit gehad!!

Waardering van de buitenrit5/5Klantvriendelijkheid5/5
Paarden5/5Begeleiding5/5
Route4/5Gezondheid van de paarden5/5
Voorzieningen van de manege3/5

Waardering van de buitenrit

Klantvriendelijkheid

Paarden

Begeleiding

Route

Gezondheid van de paarden

Voorzieningen van de manege

Manege/Stal

Manege/Stal gegevens

Manege/stalDaan's Horses
AdresLuttik Cie 43
Postcode
PlaatsHeemskerk

Meer van deze manege/Stal