vindjebuitenrit.nl

Hoewel Vind Je Buitenrit onderdeel is van de KNHS, faciliteert de KNHS zelf geen buitenritten.
De ritten kunnen enkel via de website van Vind Je Buitenrit geboekt worden.
Heb je vragen over je buitenrit? Bespreek deze dan met de desbetreffende aanbieder.

1 op 1 privé IJslander-bosrit in Zeeland

Buitenrit

Beschikbaarheid rit

Aantal ruiters:


  • Buitenrit
  • Omschrijving
  • Ervaringen
  • Manege

Buitenrit

  • 55
  • Vrouwenpolder, Nederland
  • Half gevorderd, Gevorderd
  • Buitenritten bos en heide
  • Duur: 1 uur

Omschrijving

Ga mee op deze fijne IJslanderrit. Sofie neemt je mee op buitenrit met haar eigen IJslanders. Ze heeft nu twee IJslanders (Skima en Ara) waardoor je met max 1 ruiter mee kan op deze buitenrit. Dit zorgt voor een echte privé IJslanderrit in Zeeland. De bosrit kan hierdoor op jouw wensen worden aangepast. Vanuit stal rijd je een stukje naast het fietspad om bij het bos te komen. Dit is max.10 minuten en de IJslanders zijn niet onder de indruk wat ze allemaal zien onderweg. De IJslanderrit in Zeeland heb ik op Ara gereden en hele lieve IJslander, samen hebben we van de bosrit genoten!

Bosrit met IJslanders

Het Veerse bos is misschien niet heel groot maar het heeft ruim voldoende ruiterpaden voor deze buitenrit van 1 uur.  Er zijn fijne ruiterpaden van brede paden die perfect zijn voor een galopje of een Tölt. Er zijn ook smalle kronkelpaadjes waar je lekker met lange teugel kan stappen en kan genieten van het bos. Het landschap is afwisselend door het water, open plekken in het bos en de smalle paadjes. Tijdens de rit vraagt Sofie regelmatig of alles goed gaat, ook stemt ze goed af of je over wilt gaan op een andere gang. Zelf ben ik altijd wel in voor een stuk Tölt! Ara kan het ook echt heel goed. Je moet wel even de juiste hulpen geven maar dit legt Sofie je wel uit, als het dan lukt kan je een heerlijk stuk in Tölt rijden.

Tijdens de rit komen we andere paarden, bruggetjes en bij een stukje over een landweg wat auto’s tegen. De paardjes zijn hiervan niet onder de indruk. Ze kijken nieuwsgierig om zich heen alsof ze ook heerlijk genieten van wat ze allemaal zien onderweg.

In het bos rijden we ook wat heerlijke stukjes in galop. Ara zit heerlijk in de galop. Wat ikzelf zo leuk vind aan de IJslanders is dat ze heel chill zijn in de stap maar wel lekker pit hebben als je een versnelling hoger wilt gaan. Ik heb enorm genoten van deze IJslanderrit in Zeeland een echte aanrader.

Let wel op: Voor deze IJslanderrit moet je minimaal 12 jaar oud zijn en goede rijervaring hebben. Je moet de gangen stap, draf en galop goed beheersen. De IJslanders zijn namelijk erg braaf maar wel energieke paarden. Voor het welzijn van de paarden geldt er op deze rit een max gewicht van 80 kg.

Sofie kan je ook meenemen op een 2 uurs strandrit met de IJslanders. Lees hier meer over de Strandrit met IJslanders in Zeeland.

Reviews

1 Ervaringen

100% zou deze buitenrit aanbevelen aan een vriend of vriendin


Karen

Waardering van de buitenrit5/5Klantvriendelijkheid5/5
Paarden5/5Begeleiding5/5
Route5/5Gezondheid van de paarden5/5
Voorzieningen van de manege5/5

Waardering van de buitenrit

Klantvriendelijkheid

Paarden

Begeleiding

Route

Gezondheid van de paarden

Voorzieningen van de manege

Manege/Stal

Manege/Stal gegevens

Manege/stalSofie van Scheyen
AdresRijkebuurtweg 5
Postcode4354SE
PlaatsVrouwenpolder

Meer van deze manege/Stal