vindjebuitenrit.nl
  • Buitenrit
  • Omschrijving
  • Ervaringen
  • Manege

Exclusieve buitenrit op Akhal Teke paarden

Buitenrit

  • 60
  • Aalten, Nederland
  • Gevorderd
  • Buitenritten bos & heide
  • Duur: 2 uur

Beschikbaarheid rit

Aantal ruiters:


Omschrijving

Ga mee op deze exclusieve buitenrit met een heel bijzonder paardenras, de Akhal Teke paarden. Marina is helemaal verslingerd aan dit ras en neemt je graag mee op buitenrit met deze paarden. De buitenrit wordt gereden op haar eigen paarden en je kunt met max 1 ruiter mee op rit.
Voor de buitenrit moet je een gevorderde ruiter zijn om op deze volbloed Akhal Teke mee te kunnen. Haar paarden Manyly en Aytalkim zijn heel braaf maar niet geschikt voor beginnende ruiters.Dit paardenras heeft een hele historie. Het land van oorsprong lag in een schraal gebied van steppen en woestijnen, ongeveer in het huidige centraal-aziatische Turkmenistan en noordelijk Iran. De paarden werden vooral gebruikt als cavaleriepaard door hun wendbaarheid en uithoudingsvermogen.

Op buitenrit met de Akhal Teke paarden

Marina heeft in het verleden Endurance met de paarden gereden maar komt nu niet meer uit op wedstrijden en rijdt vooral lekker buiten met haar paarden. Tijdens de buitenrit rijd je door het Achterhoekse coiulisselandschap langs weggetjes, sloten, velden en door het bos. Het is heerlijk rustig onderweg. Tijdens de buitenrit moet er 1 provinciale weg overgestoken worden, de paarden zijn dit gewend en doen dit netjes.  Doordat je als enige ruiter meegaat op rit kan deze op jouw wensen worden afgestemd. Marina kan je heel veel vertellen over het ras maar ook over de omgeving. Hierdoor maak je een fijne, ontspannen en gezellige buitenrit.

Een buitenrit op deze paarden is uniek in Nederland zijn er slechts zo’n 50 van deze paarden aanwezig! De paarden zijn niet zo hoog, rank en smal. Ik vond Aytalkim super lekker zitten. Mijn benen konden een keer vanuit de heup recht naar beneden hangen (voor mijn gevoel) Verder hebben de paarden vlakke gangen, waardoor ze in de draf erg lekker zitten. Ideaal om er op uit te trekken. Let op: Akhal Teke paarden zijn niet hele hoge en ranke paarden hierdoor geldt er een max gewicht van 80 kg en max lengte 1.80 cm voor de ruiter.

Reviews

Er zijn nog geen ervaringen gedeeld voor deze buitenrit

Manege/Stal

Manege/Stal gegevens

Manege/stalMarina Strumphler
AdresWolterinkweg 5
Postcode7122 MD Aalten
PlaatsAalten