vindjebuitenrit.nl

We gaan verhuizen!
Boek jouw mooiste buitenrit vanaf januari 2023 bij onze aanbieders op Buitenrijden.nl

Dagtocht strand & duin met bijzondere paarden

Buitenrit

Beschikbaarheid rit

Aantal ruiters:


  • Buitenrit
  • Omschrijving
  • Ervaringen
  • Manege

Buitenrit

  • 80
  • Heemskerk, Nederland
  • Gevorderd
  • Dagtochten
  • Duur: 6 uur

Omschrijving

Ik heb een geweldige dagtocht gereden met super lieve koudbloeden. Het zijn paarden die van het strand houden, maar er super relaxed zijn. Met deze dagtocht ga je 6 uur op pad door de landerijen, duinen en over het strand. De paarden worden super goed verzorgd, staan lekker veel buiten en zijn gewend aan het maken van buitenritten. De paarden van Danielle staan in een kudde en kunnen kiezen of ze op de paddock of in de schuilstal gaan staan. Zomers genieten ze van de weilanden. Elk paard heeft een eigen verhaal. Sommige hebben een minder leuk verleden. Deze paarden zijn hele lieve en betrouwbare buitenrit paarden geworden. Voordat je gaat rijden vertelt Danielle over de paarden en hoe ze zijn op rit.  Lees het hele verhaal over mijn geweldige strandrit te paard.

De auto kan geparkeerd worden in de berm voor het weiland van de paarden. Daarna kun je op het afgesproken tijdstip het erf oplopen.

De buitenrit kan je ook rijden in Western zadel. Let op! geef dit dan door bij de reservering dan zorgt Danielle dat deze zadels klaar liggen. Danielle is in het bezit van de KNHS Orun Western diploma.

Max. gewicht ruiter
Let op! De paarden zijn sterk maar voor het welzijn van de paarden mogen deze maximaal 85 kilo dragen. De dagtocht kan je reserveren vanaf 2 ruiters.

Zomertijden
Vanaf 1 mei tot 1 oktober mag er overdag niet op het strand gereden worden. In die maanden gaat de dagtocht van 10.00 uur door een prachtig duingebied waar je in een leuk restaurant kan lunchen. De dagtocht van 14.00 uur gaat aan het einde van de dag wel over het strand.

Na 1 oktober stat de dagtocht alleen in de ochtend dit i.v.m. het donker worden aan het einde van de middag.

Lunch of avondeten tijdens dagtocht

Tijdens de buitenrit ga je lunchen/eten in een restaurant waar je de paarden kan stallen en zelf kunt genieten van een heerlijke lunch of avondeten. Prijs van de buitenrit is exclusief de kosten voor de lunch of het avondeten. Deze zijn voor eigen rekening, natuurlijk kan je ook een boterham en drinken meenemen op de buitenrit. Tijdens een stop kan je dit opeten. Van te voren kan overleggen met Danielle wat je graag wilt.

Wat draag je tijdens de strandrit?
Het dragen van een cap is verplicht. Deze zijn eventueel te leen. Ruiters dienen (rij-)laarzen te dragen of stevige schoenen met een gladde, doorlopende zool, een hak en een gladde bovenkant (jodphur laarsjes) in combinatie met chaps. Eventueel mogen rubberen regenlaarzen ook. Daarnaast draag je een makkelijk zittende broek, het liefst een paardrijbroek. Bij voorkeur geen spijkerbroek i.v.m. schuurplekken, maar een dikke legging of joggingbroek Meer weten over wat je meeneemt op buitenrit? 

Reviews

1 Ervaringen

100% zou deze buitenrit aanbevelen aan een vriend of vriendin


Anoniem

Het was een hele bijzondere en leuke ervaring met leuke mensen en geweldig lieve paarden. Ondanks dat het weer wat minder was was de rit super leuk en later kwam het zonnetje toch nog door. Ik kom later graag een keer terug!

Waardering van de buitenrit5/5Klantvriendelijkheid5/5
Paarden5/5Begeleiding5/5
Route5/5Gezondheid van de paarden5/5
Voorzieningen van de manege4/5

Waardering van de buitenrit

Klantvriendelijkheid

Paarden

Begeleiding

Route

Gezondheid van de paarden

Voorzieningen van de manege

Manege/Stal

Manege/Stal gegevens

Manege/stalDaan's Horses
AdresLuttik Cie 43
Postcode
PlaatsHeemskerk

Meer van deze manege/Stal