vindjebuitenrit.nl

Algemene voorwaarden Ruiters

Door het aanmaken van een profiel op Vind je Buitenrit ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Vind je Buitenrit (hierna wij/ons).

Hoe gaan wij om met jouw gegevens?

Wij respecteren je privacy en zullen uw gegevens dan ook niet delen met derden. Wanneer u een buitenrit boekt ontvangt de aanbieder van de buitenrit uw gegevens om uw eventueel te contacteren over de buitenrit.

Wij zullen uw gegevens opnemen in onze database zodat uw nieuwsbrieven en aanbiedingen kunt ontvangen. Van deze dienstverlening kan je je altijd afmelden. Zie voor meer informatie over privacy onze Privacy statement.

Reservering
Je reservering is pas definitief na betaling! Wil je zeker zijn van je plek betaal dan binnen 3 dagen de buitenrit. Na 3 dagen vervalt je reservering.

Betaling
Betaling van de buitenrit vindt plaats via je Vind je Buitenrit account. Wij zullen de aanbieder van de buitenrit uitbetalen. Je hoeft zelf dus geen bedrag aan de aanbieder van de buitenrit te betalen. 

Annuleren van de buitenrit door de ruiter
Je bedenkt je dat kan gebeuren. Tot 7 dagen voor de buitenrit kan een buitenrit kosteloos geannuleerd worden. Kom je helemaal niet opdagen dan is het niet mogelijk om je geld terug te krijgen. Deze regels gelden ook bij ziekte. 

Let op bij het reserveren van de vakanties te paard gelden er andere annulering regelingen. In het hoogseizoen is er geen restitutie van het betaalde bedrag. Annuleren buiten het hoogseizoen kan 1 maand van te voren dan ontvang je 50% retour van het bedrag.

De buitenrit gaat niet door
Mocht een buitenrit door een aanbieder geannuleerd worden dan zal er gekeken worden of de rit op een andere datum en/of tijd te plannen is of eventueel op dezelfde dag bij een andere aanbieder. Mochten we er niet uitkomen dan vindt er restitutie van het betaalde bedrag plaats.

Er kan ook gebruik worden gemaakt van een tegoed. Je kunt dan je betaalde bedrag aan een andere buitenrit besteden op een ander moment. 

Je komt niet opdagen
Het gereserveerde paard staat braaf op je te wachten maar je komt niet. Kom je als ruiter niet opdagen voor de buitenrit dan is het niet mogelijk het betaalde bedrag terug te ontvangen.

Gewicht
Om de paardenruggen te beschermen is er een maximaal aan gewicht dat de paarden en pony’s mogen tillen. Bij paarden hanteren wij 90 kg en bij pony’s en andere kleinere rassen 80 kg.
Ben je een onervaren ruiter?
Dan is het maximale gewicht ook 80 kg. Deze maatregelen zijn nodig om het welzijn van de paarden te kunnen waarborgen.

De aanbieder van de buitenrit en dus de eigenaar van de paarden heeft hier het laatste woord in. Wanneer deze vindt dat het gewicht voor een paard te zwaar is mag hij/zij wijgeren je mee te nemen op rit.

Aansprakelijkheid
Vind je Buitenrit  is niet aansprakelijk voor het uitvoeren van de buitenrit. De verzorging en veiligheid van de buitenrit ligt bij de aanbieder van de buitenrit.

Daarnaast ben je als ruiter zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid tijdens de rit. Het dragen van een cap tijdens de buitenrit is dan ook verplicht en het weten en houden aan de verkeersregels. Bij de meeste stallen kan je een cap lenen mocht je deze niet hebben. 

Het blijven paarden. Tijdens een buitenrit kan er altijd wat gebeuren waardoor het paard een onverwachtse beweging maakt. Misschien zelfs een eigendom van een ander beschadigd. Vind je Buitenrit zijn niet aansprakelijk voor deze schade. De aansprakelijkheid ligt bij de eigenaar van het paard. 

Met het accepteren van deze algemene voorwaarden geef je aan, je bewust te zijn dat buitenrijden met paarden risico met zich mee kan brengen.

×
Vraag over een buitenrit?
Stuur een appje
Show Buttons
Hide Buttons