vindjebuitenrit.nl

We gaan verhuizen!
Boek jouw mooiste buitenrit vanaf januari 2023 bij onze aanbieders op Buitenrijden.nl

Algemene voorwaarden Ruiters

Door het aanmaken van een profiel op Vind je Buitenrit ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Vind je Buitenrit (hierna wij/ons).

Hoe gaan wij om met jouw gegevens?

Wij respecteren je privacy en zullen uw gegevens dan ook niet delen met derden. Wanneer u een buitenrit boekt ontvangt de aanbieder van de buitenrit uw gegevens om uw eventueel te contacteren over de buitenrit.

Wij zullen uw gegevens opnemen in onze database zodat uw nieuwsbrieven en aanbiedingen kunt ontvangen. Van deze dienstverlening kan je je altijd afmelden. Zie voor meer informatie over privacy onze Privacy statement.

Reservering
Je reservering is pas definitief na betaling! Wil je zeker zijn van je plek betaal dan binnen 48 uur de buitenrit. Na 48 uur vervalt je reservering.

Betaling
Betaling van de buitenrit vindt plaats via je Vind je Buitenrit account. Wij zullen de aanbieder van de buitenrit uitbetalen. Je hoeft zelf dus geen bedrag aan de aanbieder van de buitenrit te betalen. 

Cadeaubonnen
Heb je een cadeaubon ontvangen? Dan staat op de cadeaubon tot wanneer je deze kan inleveren. Reserveer en betaal een evt. restbedrag voor die datum. Je kan via een bericht in het systeem de unieke code op de cadeaubon doorgeven.

KNHS-Ledenkorting op buitenritten.
Ben je lid van de KNHS? Dan ontvang je 5% ledenkorting op je reservering. Geef bij je reservering je KNHS relatienummer op. De korting zal dan later als de stal/manege de rit heeft geaccepteerd en voordat je afrekent verrekend worden. Let op de korting geldt alleen voor de buitenritten! (en dus niet op de vakanties)

Annuleren van de buitenrit door de ruiter
Je bedenkt je, dat kan gebeuren. Tot 5 dagen voor de buitenrit kan een buitenrit kosteloos geannuleerd worden. Kom jij niet naar de rit? Dan is het niet mogelijk om je geld terug te krijgen. 

Annuleren vakantie te paard
Bij het reserveren doe je een aanbetaling, deze is niet terug te ontvangen. Minimaal een maand van te voren betaal je het hele bedrag en houden we rekening met je komst.  In het hoogseizoen is het druk en zijn de beschikbare plaatsen schaars. Daarom is er in het hoogseizoen (maanden me t/m sept) geen restitutie van het betaalde bedrag mogelijk. Annuleren buiten het hoogseizoen kan 1 maand van te voren dan ontvang je 50% retour van het restbedrag (van de aanbetaling ontvang je niets terug).

De buitenrit gaat niet door
Mocht een buitenrit door een aanbieder geannuleerd worden, dan zal er gekeken worden of de rit op een andere datum en/of tijd te plannen is of eventueel op dezelfde dag bij een andere aanbieder. Mochten we er niet uitkomen, dan vindt er een terugbetaling van het betaalde bedrag plaats.

Jij komt niet naar de buitenrit
Het gereserveerde paard staat braaf op je te wachten, maar je komt niet. Dan is het niet mogelijk het betaalde bedrag terug te ontvangen.

Rijervaring
Zorg altijd dat je een buitenrit boekt die past bij jouw rijervaring*. Kom je aan op stal en blijkt dat je rijervaring niet voldoende is voor de buitenrit dan mag de aanbieder van de buitenrit je weigeren, zonder dat je het betaalde bedrag voor de buitenrit terug ontvangt. Wees hier dus eerlijk in ook naar jezelf toe dan heb je zelf ook een fijnere buitenrit.

* Welke rijervaring jij hebt kun je nakijken in de FAQ.

Gewicht
Om aan het paardenwelzijn te voldoen is er een maximaal aan het gewicht dat de paarden en pony’s mogen tillen. Bij paarden hanteren wij 90 kg en bij pony’s en andere kleinere rassen 80 kg.
Ben je een onervaren ruiter?
Dan is het maximale gewicht ook 80 kg.

De aanbieder mag de rit weigeren wanneer hij/zij van mening is dat het gewicht te zwaar is voor het paard.

Aansprakelijkheid
Vind je Buitenrit  is niet aansprakelijk voor het uitvoeren van de buitenrit. De verzorging en veiligheid van de buitenrit ligt bij de aanbieder van de buitenrit.

Daarnaast ben je als ruiter zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, tijdens de rit. Het dragen van een cap tijdens de buitenrit is verplicht. Mocht je deze niet hebben, overleg dan met de aanbieder of deze geleend kan worden. Daarnaast is ook het weten en je houden aan de verkeersregels je eigen verantwoordelijkheid, tijdens de rit. 

Tijdens een buitenrit kan er altijd wat gebeuren. Het paard kan een onverwachtse beweging maken, waardoor er misschien zelfs eigendom van een ander beschadigd word. Vind je Buitenrit is niet aansprakelijk voor deze schade. De aansprakelijkheid ligt bij de eigenaar van het paard. 

Met het accepteren van deze algemene voorwaarden geef je aan je bewust te zijn dat buitenrijden met paarden risico met zich mee kan brengen.